De Jonghe & Partners
De Jonghe & Partners
Business and Personal Growth
De Jonghe & Partners
Agenda & News
Referenties
Links
Contact
EXECUTIVE COACHING

Ondernemers en leiders begeleiden

In een tijdperk waarin bedrijven zich permanent moeten aanpassen, word het steeds belangrijker voor mensen met leidende functies om ook constant, en in de zelfde mate als het bedrijf, persoonlijk te groeien zodat ze ten volle hun rol kunnen spelen met hun teams gedurende de veranderingsperiodes.

Innovatie is het hoofddoel van leiders. Omdat de toekomst maar vaag vorm te geven is, is het belangrijk om zich op het proces van verandering zelf te focussen. Leiders helpen om hun toekomstvisie duidelijk en coherent te formuleren, hen helpen om een strategie en managementstijl te vinden die nodig zijn om het uit te voeren, is al 20 jaar de rol van onze executive coach.

Doel
  • Zichzelf worden “om anders te denken en te voelen”. Om een eind te maken aan de eenzaamheid die vaak gekoppeld is met de uitoefening van macht, dankzij een open dialoog waarin leiders over zichzelf in de eerste persoon mogen praten.
  • Afstand nemen van wat onbelangrijk is, zich op het essentiële focussen, een richting uitstippen en er niet van afwijken, durven innoveren.
  • Een “duurzame” team opbouwen en een grondige cultuurverandering begeleiden.
  • Een strategie kunnen formuleren en communiceren zodat iedereen zijn functie kan begrijpen.
  • De interne en externe evolutie richting kunnen geven tijdens transitieperiodes.
  • Het begrijpen van nieuwe contexten door de teams vergemakkelijken en snel een strategie kunnen formuleren die rekening houd met de verscheidenheid van de belangen in de groep.
Inhoud

De inhoud van de Coaching zal per geval verschillen. We zullen samen de intensiteit, duur en vorm van de sessies bepalen. Dit op maat gemaakte parcours zal door ons omkadert worden in functie van uw doelstellingen.

Voordelen

Het vertrouwen die zich tijdens de sessies opbouwt tussen leider en coach maakt het mogelijk voor de leider om afstand te nemen, om zich te herbronnen, om in volle zekerheid te communiceren en om het risico te nemen om zichzelf te tonen hoe hij echt is. Hij leert leren en leert oplossingen te vinden, de “echte” oplossingen, deze die hij zelf integreert en interpreteert.

Naast het ontwikkelen van zijn competentie in het leiden van veranderingen, kan de coach de leider helpen zijn persoonlijke leidingstijl te vinden, dat hij uit zichzelf opbouwt, op basis van zijn sterke en zwakke punten, wat een veel beter oplossing is dan het zich steeds aanpassen aan de laatste mode in de managementwereld . Dit zoeken naar de eigen identiteit verbetert ook de kwaliteit van de relatie met de teams. Samen slagen word de sleutel tot succes.

Getuigenissen

«(...) Ik heb kunnen vaststellen hoe spectaculair jouw coachinginterventies waren in die bedrijven waar ik zelf als consultant in Executive Search was. Jouw interventies bij groepsleiders en management die zich in een crisissituaties bevinden of in een veranderingsfase van bedrijfsstrategie waren een echt succes. Vele bedrijfsleiders en individuen beschouwen je, ten rechte, als één van de 5 beste coaches van Belgie...»
Michèle Lison - Oprichter en gedelegeerde bestuurder van Michèle Lison & consultants.

In dezelfde rubriek


Onze andere oplossingenWelzijn en Efficiëntie
Coaching
Executive Coaching
Top Team Coaching
Individuele Coaching
Relatiecoaching
Interventies en Solutions Management
360 Degree Feedback
Workshop en Vorming
Charisma
Centrum met hulpmiddelen voor bedrijven
Publicaties
De Plaats
Het Team
Referenties
Links
Contact
De Jonghe & Partners Agenda & News Referenties Links Contact
© Copyright De Jonghe & Partners